Wat zijn de voordelen van LED tuinverlichting?

LED tuinverlichting is inmiddels ook voor het verlichten van de tuin (en de openbare buitenruimte) de meest duurzame en energiezuinige optie. Meer hierover kun je lezen op de pagina LED tuinverlichting.

Waarom is LED tuinverlichting duurder dan halogeen?

LED buitenverlichting is weliswaar in de aanschaf vaak nog iets duurder dan halogeen, onder aan de streep ben je toch voordeliger uit. Op de pagina LED tuinverlichting lees je alles over de voordelen van LED buitenverlichting boven halogeen en vind je een rekenvoorbeeld.

Is halogeen verlichting niet sfeervoller dan LED?

Nee, de meeste van onze LED armaturen geven een Warm White licht. Meer hierover lees je op de pagina LED tuinverlichting.

Wat is het gegarandeerde aantal branduren van mijn LED armatuur?

In-lite garandeert geen branduren. Wel geeft de fabrikant van de LED lichtbronnen in onze armaturen een indicatie voor de levensduur van haar lichtbronnen. Deze indicatie betreft 25.000 branduren en is gebaseerd op een ideaalsituatie zonder enige vorm van belasting. Dit is dus niet te vergelijken met de werkelijke omstandigheden waarin een armatuur met betreffende LED lichtbron gebruikt wordt. Factoren zoals weersinvloeden, verkeerde montage en spanningswisselingen in het stroomnet kunnen het aantal branduren negatief beïnvloeden. Op onze armaturen is uiteraard wel een garantieregeling van toepassing.