Is het aanleggen van in-lite tuinverlichting moeilijk?

Nee, voor het aanleggen van in-lite verlichting heb je geen technische kennis nodig. Voor een toelichting op ons systeem bekijk je de pagina in-lite 12 volt systeem of bekijk de video 'in-lite aanleggen in 5 stappen'.

Ik wil in-lite niet zelf aanleggen, wie kan het voor mij doen?

De meeste hoveniers kunnen ons systeem aanleggen. Eventueel kunnen onze dealers je doorverwijzen naar een deskundig hovenier.

Ik ga mijn in-lite tuinverlichting zelf installeren, waar begin ik?

Bekijk eerst de algemene toelichting op ons 12 volt systeem en de video 'in-lite aanleggen in 5 stappen'. In ons Learning Center vind je daarnaast ook nog eens een groot aantal video's van veel voorkomende handelingen per stap in het aanlegproces. Ook kunnen de pagina 's met installatie do's en dont's van de transformator, kabel en verlichting je wellicht verder helpen. Raadpleeg altijd de handleiding van onze producten voor specifieke installatie instructies.

Kunnen alle in-lite transformators en kabels gecombineerd worden met elkaar?

Ja, dit kan met uitzondering van onze mini transformator. Wij adviseren wel één type kabel in een tuin te gebruiken, ook als je meerdere transformatoren wilt installeren (en dus meerdere kabelplannen voor één tuin maakt). Zo worden vergissingen voorkomen die leiden tot het niet goed functioneren van het systeem.

Kan ik ook een eigen transformator of 12 volt kabel gebruiken?

Nee, dit is niet mogelijk. Vooral LED elektronica is gevoelig voor storingen of schommelingen in het systeem. Wij attenderen je op het feit dat wanneer je verlichting aangesloten is op een systeem anders dan in-lite, de garantie vervalt. De kwaliteit van onze producten kan dan niet meer door ons gewaarborgd worden.

Kan ik in-lite buitenlampen aansluiten op een 220 volt kabel of op het lichtnet?

in-lite verlichting kun je alleen aansluiten op 220 of 230 volt als uitdrukkelijk is aangegeven dat dit kan. Raadpleeg hiervoor de handleiding of het verwerkingsadvies bij het betreffende product in ons productoverzicht.

Kan ik LED verlichting combineren met halogeen?

Ja, alle in-lite armaturen, van LED tot Halogeen, zijn te combineren met elkaar. Houd voor een optimale lichtopbrengst rekening met de belasting van de transformator en de maximale kabellengtes. Lees hierover meer in de handleidingen van onze transformators en kabels of ga naar de pagina's transformator installeren en kabel leggen.

Er is al verlichting van in-lite aanwezig, kan ik armaturen toevoegen?

Ja, dit kan. Je kunt armaturen toevoegen op het reeds bestaande kabelplan of het bestaande kabelplan uitbreiden. Let hierbij wel op de maximale belasting van de transformator en de kabel. Voor meer informatie hierover ga je naar de pagina's transformator installeren en kabel leggen.

Hoe sluit ik de verlichting aan op de 12 volt kabel?

in-lite verlichting aansluiten op de laagspanningskabel doe je met behulp van de in-lite Easy-Lock en mini-connector. In ons Learning Center vind je een video waarin je kunt zien hoe je dit doet. Op de pagina verlichting aansluiten lees je er ook meer over. Voor specifieke installatie instructies raadpleeg je de handleiding van het betreffende armatuur.

Moet ik de kabelconnector beschermen tegen water?

Nee, dit hoeft niet. De Easy-Lock connector kan probleemloos op of onder de grond worden geplaatst. Door de speciale gel wordt de verbinding beschermd tegen vocht en andere invloeden van buitenaf.

Hoe kan ik een in-lite buitenlamp verder van de 12 volt kabel af plaatsen?

Er zijn speciale verlengkabels in 1 meter en 3 meter te verkrijgen om de afstand van het armatuur tot de kabel te kunnen vergroten. Bekijk de video 'verlengkabel plaatsen' in ons Learning Center of ga naar de pagina verlichting aansluiten.

Kan ik jullie verlichting inbouwen in bestrating of houten constructies?

Ja, een deel van ons assortiment kun je integreren in bestrating en/of hout. Hoe je dit het beste kunt doen, lees je in de handleiding van het betreffende product en op de pagina verlichting aansluiten.

 

Bekijk de selectie grondspots toe te passen in beton en natuursteen

 

Bekijk de selectie grondspots toe te passen in houten constructies

 

 

 

 

Welke in-lite armaturen kan ik onderwater, in bijvoorbeeld een vijver, plaatsen?

Gebruik hiervoor alleen onze speciale onderwaterspot. Deze is geschikt voor permanent verblijf onder water. Let er wel op dat je de mini-connector altijd buiten het water plaatst.

Moet de verlichting elke avond handmatig ingeschakeld worden?

Dat kan maar hoeft niet. Onze transformatoren zijn uitgerust met een lichtsensor waarmee de verlichting automatisch aangaat als het donker wordt. Lees meer hierover op de pagina transformator installeren of raadpleeg de handleiding van de transformator.

Blijft mijn tuinverlichting de hele nacht branden?

Dat kan maar hoeft niet. Met de timer op de transformator kun je instellen hoe lang de verlichting moet blijven branden. Bekijk de video 'instellen van de transformator' of raadpleeg de handleiding van de transformator.

 

Kan ik een dimmer op mijn in-lite systeem installeren?

Nee, de elektronica van onze producten is hier niet op ingericht. Wij attenderen je op het feit dat wanneer je verlichting aangesloten is op een systeem anders dan in-lite, de garantie vervalt.

Wat is de lengte van de kabel aan een armatuur?

Bijna al onze armaturen hebben een kabellengte van zo’n 60 cm, gemeten vanaf het armatuur tot aan de Easy-Lock. Heeft een armatuur een afwijkende kabellengte dan staat dit vermeld in het verwerkingsadvies. Raadpleeg hiervoor het betreffende product in ons productoverzicht. Er zijn speciale verlengkabels in 1 meter en 3 meter te verkrijgen om de afstand van het armatuur tot de kabel te kunnen vergroten. Lees er meer over in de handleiding van onze kabel of ga naar de pagina verlichting aansluiten.