in-lite, kwaliteit voorop

in-lite ontwikkelt haar producten zelf. Op deze manier kunnen we je een toonaangevend assortiment (LED) buitenlampen bieden. Vanwege de soms extreme omstandigheden in de tuin, komt er bij het ontwerpen en produceren van onze producten heel wat kijken. Een kijkje in de keuken van productontwikkeling.

Lichtbron & constructie

Onze LED armaturen kenmerken zich door een lange levensduur en een laag energieverbruik. In vergelijking met Halogeen verbruikt LED veel minder energie en gaat dit type lichtbron vele malen langer mee. Wij werken samen met vooraanstaande fabrikanten op het gebied van LED lichtbronnen. Voor de levensduur van deze lichtbronnen geldt een indicatie van 25.000 branduren. Deze indicatie is gebaseerd op een ideaalsituatie en kan in werkelijkheid afwijken door de omstandigheden waarin een armatuur met betreffende LED lichtbron gebruikt wordt. Factoren zoals weersinvloeden, verkeerde montage en spanningswisselingen in het stroomnet kunnen het aantal branduren negatief beïnvloeden.

Om de LED’s en elektronica te beschermen tegen vocht bouwen we robuuste constructies. Grondspot HYVE heeft bijvoorbeeld een behuizing van slagvast polycarbonaat. De elektronica is ingegoten met een schokabsorberende hars zodat vocht niet bij de elektronica kan komen en de impact van het inslaan bij montage wordt opgevangen. Ook is er een rubberen afdichting gemaakt op de plaats waar de kabel uit de behuizing komt. Om de lichtkleur zo constant mogelijk te houden is de bovenzijde van de LED’s niet langer ingegoten zoals dit bij bijvoorbeeld STELLAR wel het geval was.

Materiaalkeuze & afwerking

in-lite gebruikt verschillende materialen voor haar producten zoals roestvast staal (RVS), aluminium en kunststof. Als RVS gebruiken we hoofdzakelijk AISI 304. Dit is een materiaal dat goed te bewerken is en voldoende bestand is tegen externe invloeden. Maar hoe roestbestendig roestvast staal ook is, de omgeving bepaalt voor een groot deel de mate waarin corrosie optreedt. Aan zee bijvoorbeeld zal door zoutdeeltjes in de lucht sneller corrosie optreden. Daarnaast kunnen andere factoren zoals meststoffen en vuil roest veroorzaken. Wij adviseren daarom altijd het gebruik van een goed onderhoudsmiddel.

Voor onze aluminium producten werken wij met zowel spuitgietwerk als buismateriaal. Buismateriaal is van zichzelf goed bestand tegen corrosie, spuitgietwerk is hier gevoeliger voor. Om deze gevoeligheid te beperken gebruiken we een basismateriaal van hoge kwaliteit. Daarnaast beschermen we het aluminium met een Fluor Carbon Baked Varnish (FCBV) coating. Voor een optimale hechting van de coating gebruiken we een Electrophoretic Deposition (ED) primer. Een product met een combinatie van deze coating en primer blijft langer mooi, wordt minder snel dof en is makkelijker schoon te maken. Uiteraard geldt ook hier dat de omgeving sterk van invloed is op de levensduur van de lak.

Voor de behuizingen van onze geïntegreerde verlichting maken we gebruik van kunststof, een hoogwaardig polycarbonaat. Dit is vergelijkbaar met het materiaal waar kogelvrij glas van gemaakt wordt. Het is taai, duurzaam en slagvast. Daarnaast is polycarbonaat goed bestand tegen UV licht en temperatuurswisselingen. Bij krassen wijkt het materiaal waardoor het toch transparant blijft.

Testen? Dat doen we zelf

We ontwikkelen en testen onze producten zelf waardoor we ze door en door kennen. We bouwden een aantal klimaatkasten waarmee we de extreme omstandigheden in de tuin kunnen nabootsen. Denk hierbij aan temperatuurswisselingen, de invloed van UV licht maar ook vocht, zout, kunstmest en schoonmaakmiddelen. Door onze producten uitgebreid te testen weten we wat we in de markt zetten en geven we met een gerust hart vijf jaar garantie!