Lichtwanden

Met buitenverlichting wordt je schutting of tuinmuur een bijzonder tuinelement dat vooral ‘s avonds veel sfeer geeft. Hoe je de verlichting aanbrengt, bepaalt het effect van de wand. Wij hebben een aantal voorbeelden van lichtwanden voor je uitgewerkt. Wil je ook een lichtwand in je tuin? Vraag ernaar bij je hovenier of raadpleeg de aanlegtips om ‘m zelf aan te leggen.

Lichtwand type 1: De veilige lichtwand. Het is prettig als de tuin in het donker goed te overzien is. Je kunt zien waar je loopt en ongenode gasten worden afgeschrikt. Door armaturen net boven de grond op de tuinwand te bevestigen, of ze erin te integreren verlichten ze een aangrenzend tuinpad. Armatuur FISH EYE 100 leent zich bij uitstek voor dit type lichtwand. Dit inbouwarmatuur heeft een richtbare lens.
Lichtwand type 2: De geleidende lichtwand. Sober maar mooi is een tuinwand waar op ooghoogte ingetogen lichtaccenten worden aangebracht. Ze zorgen voor sfeer en trekken de blik van de toeschouwer verder de tuin in. Wandarmatuur CURV is met zijn organische vormgeving en indirecte licht een mooie blikvanger.
Lichtwand type 3: De ritmische lichtwand. Een vierkant patroon van kleine armaturen dat je op elk deel van de tuinwand herhaalt, accentueert de lente én hoogte van de wand. Kies voor armaturen met klein ofwel Small licht omdat anders het effect van herhaling wegvalt. Wandarmatuur CUBID is in dit voorbeeld gebruikt.
Lichtwand type 4: De sprookjesachtige lichtwand. Accentueer een tuinwand of een deel daarvan door een zee van lichtpuntjes aan te brengen. Door ze ongelijkmatig te verdelen krijgt de tuin een sprookjesachtige sfeer. Dit effect kan prima bereikt worden met inbouwarmatuur DB-LED.
Gebruikte armaturen
FISH EYE 100 (WW)
Accentverlichting LED 5W
tuinverlichting in-lite FISH EYE 100 (WW)
Prijs (incl. BTW) € 146,00 *
DB-LED (WW)
Sfeerverlichting LED 0,5W
tuinverlichting in-lite DB-LED (WW)
Prijs (incl. BTW) € 39,00 *
CURV
Sfeerverlichting LED 2W
buitenlamp in-lite CURV
Prijs (incl. BTW) € 135,00 *
CUBID
Sfeerverlichting LED 0,5W
tuinlamp in-lite CUBID
Prijs (incl. BTW) € 49,00 *