Buitenverlichting in de tuin

Zonder tuinverlichting geen tuin. Althans de helft van de tijd niet. Want de helft van onze tijd leven we in het donker en zien wij onze tuin dus niet. Maar waar let je op bij de aanschaf en wat zijn de voordelen van in-lite verlichting? Je leest het hier!

Buitenverlichting voor een sfeervolle tuin

Licht in de tuin maakt dat je op zomeravonden prettig kunt buiten zitten. Het jaar rond zorgt buitenverlichting ervoor dat je vanuit binnen de tuin in kunt kijken. Dat geeft niet alleen een veilig gevoel maar zo betrek je de tuin ook bij het leven binnenshuis. Tenslotte is licht natuurlijk ook functioneel. Het maakt dat je de auto naar de juiste oprit stuurt, het pad naar de voordeur ziet en het sleutelgat kunt vinden. Met de juiste buitenverlichting geniet je dus nog meer van je tuin of terras. Maar wat is belangrijk te weten bij de aanschaf van buitenverlichting?

12 volt en 230 volt

Er is buitenverlichting verkrijgbaar op basis van 12 volt en 230 volt. Voor de installatie van verlichting op basis van 230 volt is een gecertificeerde elektricien nodig. in-lite biedt buitenverlichting gebaseerd op laagspanning, 12 volt. Dit type tuinverlichting kun je wél zelf of door je hovenier laten installeren. De laagspanningkabels zijn absoluut veilig, zelfs wanneer de kabel beschadigd zou raken. Ze hoeven dus niet zoals bij kabels van 230 volt, minstens 60 cm onder de grond verwerkt te worden. De 12 volt kabel kan direct onder de bestrating verwerkt worden of in de borders worden bedekt met slechts wat aarde. Een geruststellende gedachte zeker met spelende kinderen of gravende huisdieren in de buurt. Ook wanneer er grotere afstanden in de tuin overbrugd moeten worden, is het in-lite systeem geschikt. Hiervoor hebben we een zwaardere 12 volt kabel beschikbaar.

LED buitenverlichting niet duurder

LED tuinverlichting heeft de afgelopen jaren een enorme verbetering in efficiency doorgemaakt en is inmiddels ook voor het verlichten van de buitenruimte de meest duurzame en energiezuinige optie. Hoewel in aanschafprijs (nog) vaak duurder, blijkt LED buitenverlichting in de meeste gevallen onder aan de streep toch voordeliger te zijn.

Buitenverlichting in je tuin onmisbaar

Omdat LED minder energie verbruikt dan een traditionele lichtbron kun je over het algemeen uit de voeten met een goedkopere transformator en kabel*. Door het lagere energieverbruik zal daarnaast ook de energierekening lager uitvallen. En omdat de levensduur van LED vele malen langer is dan die van de traditionele lichtbronnen, heb je bij LED armaturen geen kosten voor het vervangen van de lichtbron.

* Afhankelijk van het totale vermogen van de armaturen in je lichtplan

Vijf jaar garantie

Als het gaat om LED buitenverlichting zijn er grote kwaliteitsverschillen op de markt. in-lite heeft inmiddels al jarenlange ervaring op het gebied van LED buitenverlichting. Wij ontwikkelen onze armaturen zelf om zo de

kwaliteit van onze producten te kunnen waarborgen. Je krijgt dan ook vijf jaar garantie op onze producten.

Brochure

Wil je ideeën opdoen voor het verlichten van je tuin of terras? Bekijk dan onze brochure of neem eens een kijkje in onze drie inspiratietuinen. Geïnspireerd geraakt? We vertellen je graag hoe je een lichtplan voor je eigen tuin kunt maken.

Waar te koop

in-lite producten worden verkocht via een netwerk van servicegerichte partners die gespecialiseerd zijn in de inrichting van de buitenruimte. Vakmensen dus. Vind eenvoudig een dealer bij je in de buurt of vraag ernaar bij je hovenier.